woensdag 1 augustus 2012

De tas voor vriendin I

Een aantal weken geleden vierde ik mijn verjaardag en had ik een woonkamer vol (gezellige) vrienden.
"Vriendin I"  had me al eerder gevraagd of ik misschien een tas voor haar wilde naaien, aangezien ze er in de winkel geen naar haar zin kon vinden. De avond van mijn feestje had ze een plaatje meegenomen en wist ik wat ze ongeveer voor tas wilde hebben.
Ik ging de volgende dag direct opzoek naar een stofje naar haar smaak, die ik vond bij Stof Inc: een donker bruine canvas.

(mogelijk heb ik het laatste stuk gekocht, want de donkerbruine uitvoering is niet meer op hun site te vinden)


Ik ging aan de slag. Ik vond een patroon op het net, maar hiervan waren de maten niet naar mijn zin. Het heeft me heel wat uurtjes gekost, maar toen had ik het patroon naar mijn zin. Eerst maar "een proef tas" maken van papier.
Al snel kwam ik erachter dat ik een rekenfout gemaakt had en moest ik het patroon weer verder aanpassen. Maar goed dat ik niet gelijk in de stofjes was gaan knippen, dat was zonde geweest!

Toen ik dan ook de stofjes geknipt had kwam het volgende "probleem", ik had namelijk een binnen vak met rits beloofd, maar dit nog nooit eerder geprobeerd. Ik besloot het gewoon te gaan proberen en ben best trots op mezelf: 


Daarna volgde nog meer uitdagingen, ik had namelijk ook een magneetsluiting en een verstelbare schouderband beloofd.

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden van de complete tas:


Alleen is het maken van foto's niet mijn sterkste punt...

3 opmerkingen:

  1. Ze was er vast heel blij mee! Leuk is dat he... zelf uitvinden hoe je dingen kunt doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat knap dat je het zelf uitgedokterd hebt hoe zo'n tas in elkaar zit. Doe ik je niet na. Je vriendin was vast erg blij met de tas!

    Groetjes,
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen